Ever wonder what it was like for the Beast?

Ever wonder what it was like for the Beast?

Författare: Alex Flinn
Titel: Beastly
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2011
Sidantal: 315
Betyg: 1/5
Recensions-ex: Nej
Populäraste killen i skolan, rik, skitsnygg: Kyle Kingsburt är the shit! Men han är också en elak egoist, ett riktigt as, verkligen helt beastly, ett odjur. En dag förvandlas hans vackra yttre och blir lika fult som hans inre. Enda sättet att bryta förtrollningen och bli av med pälsen, hornen och de långa klorna är att hitta någon som kan älska honom trots hans utseende. Och som han verkligen älskar tillbaka. 
Det enda bra med denna bok är att jag tog mig igenom den. Alls. Omslaget är i och för sig rätt så snyggt, men då läser man den fullkomligt förfärliga texten ”Han är skitsnygg, rik, elak och egoistisk. Han är verkligen… ett odjur.” Jag borde verkligen ha förstått att något var fel där. Jag förstår inte hur jag tänkte. En bok med ordet ”skit” som förstärkelseord, på framsidan, borde jag förbjuda mig själv att köpa.
Men hur som helst, jag kan ändå acceptera att jag ville ha den. En modern Skönheten och odjuret, det låter bra. Men Alex Flinn massakrerar grundberättelsen från första sidan till sista. Det formligen sticker i min kropp, som om ticks utlöses, den delen han är snygg i, med all della high school slang, vissa av orden till och med valda att inte översättas. Andra delen har den tillknäppta och trevande dialog någonsin. Det var riktigt länge sedan jag tyckte så pass illa om en bok. Jag finner inte ens ett nöje i att tycka illa om boken. Det märks också så tydligt i slangpratet att boken redan, den utkom 2007 på engelska, är fullkomligt daterad. Slang skall undvikas till varje pris. Och jag vill inte ens prata om chatt-delarna. Håll sig undan från slang, och chatt. Speciellt chatt där karaktärerna i boken förkortar ord. Inte ens själva historien, om jag förbiser språkbristerna, var särskilt bra. Den är förutsägbar och blir aldrig spännande. Nej, jag vill inte skriva om denna bok mer, det börjar utvecklas tick här igen bara jag tänker på det.

0 thoughts on “Ever wonder what it was like for the Beast?

  1. Va trist att du tycker så illa om den. Vill/Ville själv läsa den, tyckte den verkade lite spännande. Modern Skönheten och Odjuret som du sa, en lättsam YA.
    Hmm får kankse tänka om att läsa den då, eller kolla efter fler recensioner som kankse tycker annorlunda och se vad jag själv tror jag kommer tycka.

    1. Ja det var jättetråkigt, men tyvärr är jag inbiten språknörd så jag klarar inte av illa skrivna böcker. Den skulle ju kunna vara så hemskt bra. Men jag har läst flera andra recensioner av boken och de älskade dem alla så det är nog bara mig det är fel på!

    1. I’m thinking about starting to translate it, untill then you can translate it with google translator. But I think I’ll start translating on the next insert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *