Elva elefanter balanserade på en liten, liten utmaningstråd.

Elva elefanter balanserade på en liten, liten utmaningstråd.

Jag blev precis utmanad av goa, rara Miriam som kom som en räddande ängel i kvällens tristes där det stod still i min blogghjärna. Tanken är som sådan, Miriam ställer mig, och 10 andra, 11 luriga frågor som jag sanningsenligen måste svara på. Sedan väljer jag ut 11 nya offer och skickar dem 11 nya frågor som jag lurat ut själv! Vi får se hur detta går!

Miriams frågor till mig:

1. Nämn en favoritscen från en fin film som du gillar så där extra mycket!

Jag har växt upp med att älska Amadeus, och på 3.05 när Salieri kröker på munnen och säger grazie signore sitter jag och kluckar som ett tjockt, litet, tecknat barn! Bästa jag vet! Skadeglädjen är här total mot stackars Salieri som skrivit så fint och blivit totalt överkörd av Mozart. Ofta händer det dessutom att själv går omkring och säger dessa ord, ibland med tillägg av MOHAHA efteråt. Då är jag i evil mode…

2. Vad är ditt favoritljud? 

Ljud? Jag trodde det stod djur först och skulle härja på om vargar och rävar. Men jaha. Okej. Om vi bortser från rent musikaliska ljud så älskar jag ljudet av regn på plåttak, när det riktigt skallrar och stormar och man får vara inne och se skräckfilm. Eller ljudet av pysslet på födelsedagensmorgon och man ligger och låtsas sova men hör allting. Pojkar som snarkar, förutsatt att detta är i takt, regelbundna snarkningar somnar jag som en dröm till. Och sist men inte minst, visserligen snudd på musikaliskt ljud, men ospecifikt ändå, är när min gode fader visslar. Då är livet som det ska.

3. Har du någon konstig fobi och i så fall vilken?

Får man räkna tics och tvångstankar hit? Det gör jag i alla fall. Jag går inte på a-brunnar. Inte på några brunnslock förutom k-brunnar. Detta växte ifrån de flesta men inte mig. Är en a-brunn placerad aningen mer till vänster av en trottoargata går jag på höger sida om den för då är det mindre ” träffyta”… Jag vill ha min ost utan några skidbackar, tack så mycket. Ost som hyvlats till från skidbackandet kan icke placeras på mackan utan äts upp i hyveljakt på plana skivor. Sen tycker jag inte om råttor, kräldjur eller andra liknande otyg av den vidriga sorten, men det gör väl de flesta inte.

4. Vilken är den finaste miljöbeskrivningen du läst om i en bok och bara dött av avundsjuka för att du inte var där på riktigt?

Jag vet inte om det riktigt är miljöbeskrivningarna som gjort det, då jag vill minnas de som spartanska men dels vill jag med till de delar av världen Åke Holmberg placerar Ture Sventon i. Pariset, öknen, London. Med hans 50tals fläkt värkar det så ljuvligt och enkelt. Sen, placera mig i nästan vilken Bradbury miljö som helst och jag kommer älska det. Även när det gör så ont att mitt hjärta brister, eller det är så hemsk att jag egentligen inte vill vara där alls. Men under hans penna är allt vackert.

5. Om du fick välja en valfri frisyr från någon tecknad karaktär, vems frisyr skulle du då sno?

Alla tre av dessa donnor, Swing Shift Cinderella, Poison Ivy och Jessica Rabbit har så där härligt rött hår som jag älskar. Och så har de massor av va-va-voom vilket jag också älskar. På ett inte helt orelaterat ämne, så tänkte jag blondera mig snart. Någon som vill tycka för eller emot?

6. Har du någon favoritlåt som alltid får dig att le när du hör den, även om du precis innan varit ledsen?

Solomon Burkes Cry to me får mig alltid på humör. Den sätter jag ofta på när jag är ledsen dessutom och tänker att, ”Ja, nu ska jag gråta ut till Solomon” men det har inte hänt en enda gång, jag blir bara så förbannat taggad varenda gång och problemen känns alltid lite mindre.

7. Vilken avslutad tv-serie skulle du vilja fick en extra säsong?

Nu har jag ju inte sett säsong två av Twin Peaks ännu, bara ettan, men nog kan jag tänka mig att en tredje hade varit trevlig att se fram emot. Annars av avslutade som jag har sett hela kan jag faktiskt inte komma på någon. JO! Oh nu kom jag på det! Att det inte blev en till säsong av Freaks and Geeks har hemsökt mig i flera år nu! Underbaraste serien någonsin!

8. Om du tvingades dejta Draco Malfoy (Harry Potter), Effie (Hunger games) eller James (Twilight)? Vem skulle du då välja?

Draco Malfoy givetvis, tänker bända på reglerna lite, jag dejtar Draco bara för att sedan göra slut med honom och sedan bli tillsammans med George Weasley. Vattentät plan.

9. Vilken är din favorit när det gäller övernaturliga varelser? Vad gillar du mest att läsa om?

Det har onekligen blivit många vampyrer, det går inte att bortse ifrån. Och det är trevligt. Men det kan skilja sig så fruktansvärt från bok till bok givetvis. Feer tycker jag nästan aldrig om. Någon renodlad varulvsbok har jag faktiskt inte läst (tips någon?), men jag kan tänka mig att jag skulle gilla dem då jag som tidigare nämnt gillar vargar och rävar. Egentligen är jag inte så specifik när det kommer till vilken varelse det är, gillar överlag när det är övernaturligt bara. Eller när det är en hel värld av massor av olika vidunder.

10. Vilken bok är du mest sugen på att läsa just nu? (behöver inte ha släppts)

Rör mig inte har jag varit taggad på länge, och särskilt sedan jag fick den i brevlådan. Samma sak med De utvalda : Monstrets dotterThe fault in our stars vill jag läsa för jag hoppas på att gråta sönder till den, det var länge sedan jag grät till en bok nu. Det är nog dem jag kommer på just precis nu.

11. Kan du något coolt partytrick, vad i så fall?

Egentligen är ju hela jag som ett vandrande party när det är dags för det. Jag dansar som om ingen ser, sjunger med, är alltid glad, klapprar runt i klackar hela natten, går alltid på efterfest, lagar fyllekäk till den som vill ha det, blir minsann aldrig arg och bråkig och så vidare. Dessutom kan jag svepa öl som en hel karl och öppna kapsyler med snusdosan. Och jag jobbar inte bakfylla heller, dagen efter är jag kvittrande glad igen och redo att hitta på nya äventyr. Förpestande i tv-soffan ätandes på en pizza hittar ni mig aldrig.

Jag utmanar (och hoppas de inte redan blivit utvalda, och precis som Miriam tänker jag inte tvinga er att delta, hur nu det skulle gå till.) :

BokfreakBokstävlarnaBoktjuven, Feurzeug, Fiktiviteter, LingonhjärtaMin andra blogg är en tidsmaskin, Ord och inga visor, Poplitt, Påhittade nöjen och Underbart bokberoende.

Mina 11 frågor är följande, jag försöker hålla mig aningen bokrelaterad:

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?

2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?

3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?

4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.

5. Har du någonsin haft eller har du en låtsas vän, osynlig alltså, Mållgan style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?

6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)

7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända? (Denna fråga pågrund av att innan jag fick denna utmaning ikväll inte hade någon som helst aning om vad jag skulle blogga om, trots att jag gärna ville)

8. Om du fick ett superhjälte/skurk alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?

9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?

10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?

11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just nu?

Hoppas att i alla fall någon av er vill vara med och svara, men det är som sagt inget tvång och jag tänker inte smälla er på fingrarna om ni inte gör det.

18 thoughts on “Elva elefanter balanserade på en liten, liten utmaningstråd.

 1. Woho va kul att du svarade så snabbt ^^

  2. Underbara beskrivingar av favoritLjuden 😉 Älskar att höra om sånt, är så himlans mysigt!
  5. Åh älskar också rött hår, en av alla de gånger jag haft det så har jag faktiskt klätt ut mig till Poison Ivy! ^^ http://tinyurl.com/7olnl7v 😛
  Ja blondera dig! Är galet kul att testa nya hårfärger, kul med förändring! =)
  6. Den har jag inte lyssnat på på länge tack för påminnelsen!
  7. Twin peaks har jag inte sett än… men tänkt göra det länge. Freaks and Geeks var det tooklänge sedan jag såg, måste kanske se om den då =)
  8. Haha ^^ Underbar plan!

  Älskar din egenkomponerade fråga 4! Den ska bli kul att läsa svar till sen och även de andra frågorna förståss ^^

  Hittade förresten precis din länk till Pinterest vilken härlig hemsida, den har jag missat, älskar bla ditt http://pinterest.com/crankoral/kitchen/ album. Precis sånna bilder har jag också sparat för inrednings inspiration =)

  1. Haha ja jag hade verkligen ingenting att ta mig för så det var mycket passande att denna utmaning kom 🙂

   2. Jaaaa! Ljud är mysigt, jag glömde däremot knarret under fötterna när första snön ligger kvar 🙂
   5. Nej men fy satan vad bra gjort!!! Snyggt som bara den! Jag har tänkt göra det flera gånger, men det blir aldrig någon maskerad där det passar till temar :/
   Ja, jag funderade mellan rosa och blond, men så fick jag Birgitte Bardot hype och kände att det behövde bli blondt, och så bor jag med en frisör så hon ska få fixa biffen 🙂
   6. Den ska man lyssna på minst en gång i veckan tycker jag nog!
   7. JA Freaks and Geeks, de har alla så unga och oförstörda då 🙂
   8. Mmm ibland måste man tänja på reglerna för att komma åt drömprinsen!

   Haha tack, ja det ska bli roligt att se vad folk svarar på den 🙂 Om de nu faktiskt gör det 🙂

   Åh bli medlem bli medlem! Det är hemskt mysigt! Man kan låtsas att man har världens största hus att inreda och ha sig 🙂

 2. Mitt i min galna jobbperiod såg jag din kommentar och passar på att komma hit och svara på frågorna. Kul grej!

  1. Om jag blev 16/17 igen och dansade tryckare, så skulle jag välja Ohne dich med Rammstein, för den är den ultimata tryckarlåten.

  2. Mastodonten The passage av Justin Cronin har jag fortfarande inte tagit mig an. Men jag ska… nått tag. =)

  3. Det är svårt att svara på vilken bok som bäst beskriver kärlek, för det beror så på vilken typ av kärlek man menar. Vardaglig kärlek? Världsomvälvande kärlek? Galen kärlek? Sedan läser jag sällan böcker om ”kärlek”… Jag tror jag ändå väljer Seaking-trilogin av Nancy Springer, som handlar om något så fantastiskt som tre personer som älskar varandra.

  4. Min egen litterära kärnfamilj skulle bestå av herr kriminalaren Logan McRae (Stuart MacBride), som skulle vara tillsammans med barbaren Logen Ninefingers (Joe Abercrombie) och de skulle adoptera zombieslaktaren Temple (Alden Bell). Jag skulle kunna hitta på tusen olika kusiner och fastrar, men det får räcka med de tre just nu.

  5. Om jag någonsin haft en låtsaskompis? Absolut. Jag hade flera stycken som liten. En del var snälla, andra dumma. Alla hade roliga äventyr. Som vuxen har jag kanske någon slags osynlig vän när jag pratar för mig själv..?

  6. Min skrivardrink som författare skulle vara en … oj det var svårt. Champagne för det lustiga, whisky för det råa och jack och ginger för resten. Och är det riktigt jävligt så skulle jag ta en irish coffee eller en grappa på det.

  7. Jag organiserar inte mitt bloggande över huvud taget, vilket kanske märks. Jag skriver oftast när jag läst en bok jag vill recensera. Ibland skriver jag om något annat ”viktigt”, som ett bokköp eller någon nyhet. Men planerar? Näe.

  8. Min superskurk skulle vara någon slags Dexterhämnare, som gjorde ont mot de onda. Gärna med krafter som tjejerna i Engelsforstrilogin. Läsa tankar och tvinga folk göra saker.

  9. Just nu skulle jag faktiskt helst vilja teleportera mig själv hem, för jag jobbar på en lördag (den tredje av fyra i rad). Annars teleporterar jag mig gärna till ett värdshus i Vermont. Där kan man slappna av.

  10. Den fiktiva uppfinning jag helst skulle vilja se är replikatorn, som kan ge mig den mat jag vill ha på några sekunder. TE! HETT! Och en PAJ med GLASS!

  11. Just nu ser jag allra mest fram emot att sluta jobba så jävla mycket, dvs mot nästa söndag (den sjunde). Då ska jag sova och läsa och mysa och inte gå utanför dörren. Näst efter det ser jag fram emot semester. Och näst efter det ska det bli sjukt kul att gå på Swecon i höst.

  Mycket nöje! =)

  1. Mycket bra svar, bra familj och bra drinkar för olika tillfällen! Alla svaren var mycket bra tycker jag förresten 🙂 Härligt att jobbet lugnar ned sig snart!

 3. Så roligt! Och vilka bra frågor. Själv måste jag nog klura lite ett tag så att det känner mig riktigt nöjd 🙂 Älskar dina jättefina svar! Spot on!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *