Det makabra och morbida inom mig.

Det makabra och morbida inom mig.

Jag hade egentligen tänkt att skriva en födelsedagsönskelista här då jag fyller år om två veckor. Men det får vänta. För jag vet helt enkelt inte vad jag vill ha. Däremot har jag gjort en ny kategori bland mina önskelistor på adlibris betitlad Makabert. Där har jag den senaste veckan eller så sparat på mig lite odefinierbara böcker i ton med till exempel Familjen Addams, eller som jag inbillar mig att de skall vara i alla fall. Jag tänkte att vi tittar på några guldkorn därifrån. (Klicka som bilden som vanligt för länk, men det vet ni väl vid detta laget.)

Happily Ever After, A Collection of Cartoons to Chill the Heart of Your Loved One av Charles Addams, ja det är han som skapade Familjen Addams, huruvida dessa seriestippar är om dem vet jag inte, men det verkar inte så men jag vill bestämt ha den ändå.

The Melancholy Death Of Oyster Boy & Other Stories av Tim Burton. Jag har faktiskt läst denna någon gång på ett skolbibliotek för en herrans många år sedan men jag minns den inte och jag längtar efter att få äga den och uppleva den igen.

Crossed #1 av Garth Ennis och Jacen Burrows som tydligen skall vara en fruktansvärt vidrig serie. Vilket jag känner mig misstänksamt sugen på.

The Chronicles Of Harris Burdick med Chris Van Allsburg som redaktör (?) antar jag, 14 författare skriver varsin historia till Harrid Burdicks märkliga bilder, tillexempel Stephen King och Kate DiCamillo.

A Series of Unfortunate Eventes av Lemony Snicket i en härlig box om sex av de första böckerna, själv har jag bara läst första delen men gillade den nog för att ge de övriga en chans också. Plus att boxen är hiskeligt tjusig. Även om jag hellre, egentligen, vill ha den med alla 13 böcker…

The Gashlycrumb Tinies av Edward Gorey. Detta var hur listan startades. Det är en ABC-bok med barn som dör på olika hemska vis. Tillexempel är C is for Clara who wasted away… Jag behöver uppenbarligen denna.

Fel grav och andra berättelser av Kelly Link kvalar också in här. Jag vet egentligen inte vad det är som sammanfogar dessa böcker mer än känslan jag får när jag tänker på dem. Hur som helst.

St. Lucys Home For Girls Raised By Wolfes av Karen Russel. Egentligen vill jag verkligen ha detta omslag, men det finns inte på adlibris. Kanske måste se över andra internetbokhandlar och sluta favorisera, även om det är smidigt att hålla sig till adlibris när jag beställer svenskt.

My Mother She Killed Me, My Father He Ate Me 40 nya sagor av bland annat Kelly Link och Neil Gaiman med inspiration av de gamla folksagorna och konstsagorna. Tror den kan vara underbar.

Willfull Creatures av Aimee Bender. Ännu en novellsamling med märkliga saker, som tillexempel en strykjärnshövdad pojke som föds in i en i övrigt pumpahövdadfamilj.

Det var ungefär vad jag ville ha just nu. Jag skulle ställa dem i en knarrig ekbokhylla, som jag inte har, och sitta i en läderlappsfotölj, som jag inte heller har, och smutta på något sötsliskigt portvin, som jag definitivt inte har, och läsa dessa medan den Charles Dickniska snön yrde utanför mina blyinfattade fönster. Och nej jag har tyvärr inte fönstren heller.

14 thoughts on “Det makabra och morbida inom mig.

  1. Åh jag har tänkt på det men har inte fått mitt schema ännu och vet inte om det krockar eller inte. Däremot tänker jag minsann ta mig till Kontrast i Uppsala i höst.

    1. Det skall jag inte göra, plus att det är en utmärkt anledning att verkligen se till att man blir ledig från jobbet den helgen om man redan betalt för sig!

  1. Eller hur, jag vill bara gå bananas och köpa allihop!
   Och jaaaaa! Kontrast! Jag har en stackars kamrat som bor i Uppsala som jag tänker tvinga öppna sitt hem för mig dessa dagar, har redan skrivit in i kalendern!

 1. Åh vilket fint inlägg, älskar denna typen av böcker så fick massa bra tips här! Visste inte heller att man kunde kategorisera i sin önskelista… hm. Skall kolla upp det genast! Hoppas din födelsedag blir super! och grattis i förskott.

  1. Haha tack. Mja egentligen kan man väl inte det, men man kan skapa flera olika önskelistor och döpa dem till olika saker så det är det jag har gjort 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *