Vad som händer just nu; praktikplats sökes.

Vad som händer just nu; praktikplats sökes.

Inget internet fortfarande, men jag skriver hemtenta i helgen så jag har placerat mig hos mamma och pappa där internet glittrar fram som en vintergata fylld med enhörningar. Nåja åtminstone känns det så efter öde marken hemma hos mig. De två sista tentorna skall skrivas på detta program. Examen glittrar där framme i framtiden. Men.

Jag har ingen praktikplats ännu.

Alltså det är helt makalöst. Allt som snart står mellan mig och en kandidatexamen är att få en praktikplats. Någon kan få min kunskap och kompetens och arbetsmoral helt gratis men ändå lyckas jag inte hitta något. Huvudsakligen på att de redan har en praktikant eller att detta är en dålig tid att ta emot praktikanter, att det inte är något fel på mig betonas eller att jag kan få komma på praktik i sommar eller höst går bra. Och det är ju jättefint. Men jag behöver nu.

Så, mina goda läsare, och ni är ju rätt många. Jag hoppas att jag framstår som snäll här på bloggen, för jag tycker faktiskt att snällhet är en viktig egenskap. Och att jag verkar kunnig och åtminstone passionerad om det här med böcker. Så ni känner er benägna att hjälpa mig om ni kan.

Vet ni något förlag som skulle behöva mig i tio veckor? Jag kan börja redan den 25 mars.

Eller något bibliotek som behöver en till bokälskare som kan hjälpa till? Jag kan om inga andra arbetsuppgifter finns hålla på med högläsning för småglinen. Med röster och sådär.

Eller har ni något annat lösryckt tips som skulle kunna hjälpa mig i denna ångestladdade situation så är alla varmt välkomna! Jag vore fruktansvärt tacksam och skall genast sammanställa ett färggladare inlägg om roligare saken som plåster på såren för att denna blogg varit så färglös på sista tiden!

0 thoughts on “Vad som händer just nu; praktikplats sökes.

  1. Det är hemskt att det ska vara så svårt att hitta en praktikplats. Innan min sista praktik slet jag som ett djur för att hitta någon som ville ta emot mig. De jag kontaktade hade alla lama ursäkter i stil med att de inte hade plats eller någon som kunde ta hand om mig, trots att båda parterna visste att så var inte fallet. Det är som onödigt att inte vara tillmötesgående eller hjälpsam då det handlar om andras utbildning..

    1. Ja alltså, jag fattar ju att jobb är svårt erbjuda, men praktikplats är ju gratis arbetskraft! Och visst de får gärna tacka nej, men de värsta är ändå de som först är uppmuntrande sen går det flera veckor innan de till slut säger att de inte kan trots allt eller så hör de inte av sig allt. Den tiden kunde jag ju riktat mot att söka på annat håll men eftersom man tror att det är klart så gör jag ju inte det. Hopplöst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *