The Secret Life Of A Bookshelf.

The Secret Life Of A Bookshelf.

Just nu skall jag egentligen läsa mina klasskamraters uppsatts:pm till imorgon, men nej. Det gör jag inte än. Jag har fotat mina hyllor lite och så, så vi ser vad vi har att röra oss med. Här har vi fyra av mina sex bokhyllor. De är mest indelade i kategorier, glatt påhittade sådana, men det har förvärrats en del. I början gick det bra men sen tog hyllorna slut rätt kvickt, och sedan tog väggarna slut att ställa hyllor på och där är vi nu.

Här har vi två kategoriplan. Den översta är Harry Potter med vänner hyllan, egentligen skall det vara bara nästa vänner som också är magiska och underbara men på något vis trillade tillexempel Dostojevskij ned från de andra ryssarna på besök. Och en liten, liten stenelefant är där och härjar också, det är den dära gråorangea klumpen.

Under Harry Potter-sällskapet har vi vampyrerna. De flesta av dom i alla fall. Det är det hyllplan jag både skäms för mest och gillar bäst. För hur man än vänder och vrider på saken är det faktiskt kul att ha ett hyllplan vampyrer när livet är ovanligt grått.

Till vänster skymtar detektivhyllan. Där har vi klassikerna. Sherlock Holmes, Ture Sventon, James Bond (även om han kanske mer är en spion än detektiv), Poirot och Fader Brown. Men inte en enda svensk deckare i skymte, de är bannlysta.

Här var tanken att bara Penguin och Puffin böcker skulle få råda och det gick rätt så bra i början men sedan fick även annan engelskspråkig pocket husera.

På tal om Penguin så köpte jag den mest fantastiska termos på Urban Outfitters i helgen. Den var dyr, nästan fyrahundra riksdaler, men jag kunde inte lämna den för då hade jag gråtit. Och mina påskliljor slog ut idag. Det är min favoritblomma och jag tänker ha vasen full så länge de finns att köpa!

På golvet har jag en skylt där det på ena sidan står ungdomsböcker och andra sidan barnböcker som skall hängas upp. Dock har varje anordning jag försökt mig på falerat kvickt. Men kugghjulen snurrar, det jobbiga är bara att få båda sidorna att synas samtidigt.

Just nu läser jag Fatta Eld av Suzanne Collins, del två i Hungerspelen trilogin och det är så spännande att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Egentligen har jag köpstopp på allt utom räkningar och öl, i alla fall om saken i fråga kostar över 100 kronor men då jag bara har 40 sidor kvar kunde jag inte låta bli att köpa del tre i dag i alla fall.

Tyvärr är det inte just precis nu jag läser den. Jag skall ju läsa pm. Men jag längtar så otroligt, och jag vet att imorgon på bussen till skolan kommer jag säkert gråta igen för det har jag gjort de senaste fyra resorna i alla fall.

Det var allt jag hade att säga för ikväll.

0 thoughts on “The Secret Life Of A Bookshelf.

  1. Åh, Herregud, vilken bokhylla! Ge mig! 🙂
    Jag tycker att jag har mycket böcker, men jag inser nu att jag ligger i lä rätt ordentligt.
    Härligt med kategoriindelning. Själv gjorde jag misstaget (?) att färgsortera för ett tag sedan, och nu orkar jag inte flytta tillbaka dem igen. Suck. 🙂

    1. Vad roligt att du gillar den! Tack så mycket!
      Jag hade också i färg förut men tyvärr är det så svårt att hålla fint, det bygger ju på att man har mycket plats i varje färgsektion så nya får plats. Plus att tillslut blev i alla fall jag blind för nyanser medan jag sorterade och det blev inte sådär stegrande mörkare eller ljusare som jag hade hoppats. Kategoriidén är dock enklare att hålla upp. Och jag hoppas få göra plats för härliga kategorikubbar någon gång där tjusiga titlar kan skrivas. Åh vad fint det skulle vara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *