”Skojade hon? Även om hon inte hade nämnt mitt skimmer, signalerade allt hos henne ’ytbo'”

”Skojade hon? Även om hon inte hade nämnt mitt skimmer, signalerade allt hos henne ’ytbo'”

Författare: Kat Falls

Titel: Mörkt liv

Förlag: B.Wahlströms

Utgivningsår: 2011

Sidantal: 234

Betyg: 2/5

Recensions-ex: Ja

Våldsamma jordbävningar har skakat kontinenterna och stora landmassor har rasat ner i det stigande vattnet. Jordens befolkning har tvingats tränga ihop sig på den mark som finns kvar. De enda som har gott om plats är de som valt att bosätta sig i havet.

Femtonårige Ty har tillbringat hela livet på familjens gård på havsbotten. Men hans trygga tillvaro slås i spillror när nybyggarkolonin hotas av pirater som med våld försöker tvinga bort nybyggarna från sina gårdar.

Ty tänker inte ge sig utan strid och tillsammans med Gemma, en flicka från ovansidan som letar efter sin försvunne bror, beger sig Ty till kolonins farliga undre värld. Här upptäcker han mörka hemligheter om livet på havsbotten – hemligheter som hade varit bäst oupptäckta.

Åh, jag hade sådana förväntningar på denna bok. Den har egentligen allt, det är en dystopi och en helt ny verklighet, en hjälte, Ty, kanske lite väl ung men jag förstår principen om en fortsättning är tänkt, en skrämmande fiende, Skuggan, intriger och hemlighetsmakeri. Men ändå räcker det inte ända fram. Det räcker inte ens till mitten.

Jag kan applådera Kat Falls för hennes uppfinningsrikedom för vetenskapligt sätt är det en lyckad idé och hon verkar ha stenkoll på sina uträkningar och uppfinningar. Men när det kommer till det övriga faller det för mig handlöst. Ty är jobbig, Tys mamma är ännu jobbigare och Gemma är jobbigast av dem alla. Den enda karaktären jag tycker är det minsta komplex redan från början är Skuggan.

Visst, storyn i stort är fantastiskt men hur Kat presenterar den fungerar verkligen inte för mig. Det har tagit mig nästan en månads till och från läsande för att ens ta mig igenom den. Men nu är det över och jag vill verkligen runda av denna dåliga läs period jag haft, fyra medelmåttiga eller sämre böcker på rad, detta kan inte fortgå!

0 thoughts on “”Skojade hon? Även om hon inte hade nämnt mitt skimmer, signalerade allt hos henne ’ytbo'”

  1. Har också läst många sega böcker på sistone, jättetrist, läser nu 4 åt gången som alla tar låång tid att ta sig igenom. Börjar nya efter nya böcker för att hoppas att iallafall nästa inte ska vara så seg..

    Läser bla Exodus, som är lik i temat (dystopi och hav /vatten), som emellanåt är spännande men fastnar bara som mest för den i två kapitel åt gången sen somnar jag. Vet inte varför…

    1. Jag hatar sega böcker, omöjliga när man skall somnaläsa i alla fall, ibland får jag provläsa fem/sex stycken innan jag hittar någon att komma in i att läsa sist på kvällen. Sådana som jag redan har igång funkar väl, men när det skall börjas med ny, då vill jag ha lite go.
      Skall kolla upp Exodus, även om du inte verkar förtjust, för husguden Bob Marley hade ju en grov hit med det namnet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *