Sammetsgalgar och grafiska kokböcker.

Sammetsgalgar och grafiska kokböcker.

Här om dagen slutade jag jobbet vid tolv och gick den långa vägen hem, den förbi fyra second hand butiker. Allt detta fina fick jag med mig hem, för 150 kronor totalt. Galet, jag vet! Vi kollar närmare!

Processed with VSCO with c1 preset

På Röda Korset på Östgötagatan var det _halva priset_ på allt. Därifrån fick jag med mig sex fina sammetsgalgar och en galonklädd, för ynka 20 kr tillsammans. Efter en visit på Centralbaren har jag haft en önskan om knubbiga ölstop som påminner om bikupor. Kanske inte jordens mest classy grej, men här fick jag tag på tre för 5 kr stycket så känner mig ändå himla nöjd. Systemetölen blir mycket godare direkt.

Processed with VSCO with c1 preset

På RK fann jag även – håll i er – en barnmugg av Stig Lindberg för en ensam liten femkrona, dock i melamin och lite sönderdiskad, men så söt. En såssnipa för 25 kronor i mönstret Sol ville också flytta hem till mig så det fick den.

Processed with VSCO with c1 preset

Jag har ett par gånger sett folks samlingar av Junior Deluxe Editions på internet och tyckt att de ser magiska ut, nu fann jag tre böcker för en tia styck och slog till trots att böckerna kanske inte är de mest spännande.

Processed with VSCO with c1 preset

Sist från RK fick även en av Rob Ryans This is for you följa med mig hem för en femma. Och på Myrorna fick jag tag på tre böcker för billiga 50 kr ihop, Vivi Edströms Kvällsdoppet i Katthult, Grafisk kokbok 3.0 av Kaj Johansson och sist men inte minst Bokstaven, ordet, texten av Christer Hellmark.

Mycket fina och nödvändiga fynd allihop!

0 thoughts on “Sammetsgalgar och grafiska kokböcker.

  1. imponeras varje gång du fyndat på second hand och loppis. du har verkligen ett öga för det. finess, kanske rentav. och allt känns så otroligt genomtänkt också, i de färgerna etc. wow! måste öva upp min fyndarförmåga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *