Romantiska par.

Romantiska par.

Det är återigen dags för Top Ten Tuesday från The Broke and the Bookish, denna gång, lagom till alla hjärtans och allt, skall vi lista våra tio favorit par;

Top ten romances in books. 

6171610762_7d431b7efe_z

1. Heathcliff och Catherine från Svindlande höjder är verkligen höjden av passionerade, en slitande, tärande och förgörande kärlek men ändå en stor favorit.

2. Ron och Hermiones kärlekshistoria från Harry Potterböckerna är såklart given, speciellt eftersom den ges utrymme att växa fram under sju år och sju separata böcker och blir synnerligen trovärdig i kontrast till de många knall och fall förälskelserna som sker i dagen YA.

3. Dock måste Rose och Dimitri från Vampire Academy få vara med. Också stormig men samtidigt så självklar och förkrossande.

tumblr_mgoqxdOksT1raluujo1_400

4. Mr och Mrs Addams, Gomez och Morticia, är ju som stöpta och gjorda för varandra. Fantastiskt fint par, extra klappar ju hjärtat får Gomez passions utbrott.

5. Kärlekens historia av Nicole Krauss är ju en enda uppsjö av kärlek så jag väljer hela den.

6. För att lovebomba Harry Potter lite till kan jag ju också nämna Mr och Mrs Weasly, Snape och Lily, Lily och James, Harry och Ginny, ja ni fattar.

muminwall

7. Muminmamman och Muminpappans, speciellt i Pappan och havet när de överger sin Mumindal för pappan saknar äventyr och mamman blir så olycklig på ön, men stannar kvar, att hon flyttar in i väggen.

8. Den fragmentaliska men ack så imponerande beskriva kärleken som förekommer i två riktigt korta, men ändock några av mina favoritböcker, Oskyld av Åsa Ericsdotter och Turkisk konfekt av Jan Wolkers. Mycket olika varandra men riktigt hjärtskärande.

9. Nu när jag ändå läser Isfolket måste jag ju nämna dem, de är fyllda av romantik men den jordande kärleken emellan Tengel och Signe som startade allting är ändå något extra. Även om Domenick och Villemo är mitt favoritpar.

10. Jeanette Wintersons Skrivet på kroppen/Written on the body är en namnlös kärlekshistoria men med de mest makalösa citat som kan få det kallaste hjärta i svallning.

tumblr_lpbqe0v43c1qzx5i0o1_500

Sist men inte minst slänger jag in Anne Hathaways version av I dreamed a dream från Les Miserables bara för att den är så sjukt pampig!

0 thoughts on “Romantiska par.

    1. Jag har inte sett den än!! Min stads bio har inte visat den ännu så jag får väl vänta lite :/ Men fantastisk tolkning av Anne, älskar att hon gråter!

    1. Haha ja men det är ju så fint hur de verkligen mognar tillsammans och tillslut får varandra, älskar också att den skildras lite annorlunda i böcker vs film men fint på båda visen!

    1. Ja, den är fantastisk, jag läste den för många, många år sedan och har inte vågat läsa om mer än strödda citat men det börjar nästan bli dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *