Promises and pie crusts are made to be broken.

Promises and pie crusts are made to be broken.

Jag älskar att planera, staga upp och göra listor. Se fram emot saker även om det absolut inte kommer hända för då har man i alla fall haft lyckan i förväg, hellre det än inte alls! Därför går jag glad i hågen med på att besvara Lyrans första tematrio för året! Hon undrar vad vi har för litterära löften för året. Ärligt talat undrar jag också det. Jag talade ju lite tidigare om ett par böcker jag ville läsa detta apokalyptiska (säger man så?) år 2012. Men nu tänkte jag specificera och precisera ytterligare.

1. Köpa mindre böcker. Detta är inget ovanligt löfte bland bokbloggare som gärna kommer med olika former av köpstopp och liknande när helst under året. Men jag tänker inte vara ohemul mot mig själv. Inte orealistisk heller. Jag kommer köpa böcker, men att försöka begränsa mig ännu mer till renodlade fynd skall jag väl klara av. Ray Bradbury’s som inte längre finns i tryck om jag hittar det på ett Myrorna för en femma är ett självklart ja, stega in på ett antikvariat med avsikt att köpa en Ray Bradbury som inte finns i tryck längre är däremot no no. Nya ungdomsböcker, eller ja nya böcker överhuvudtaget då jag läser recensioner oftast i efterhand, håller ofta en fruktansvärd ojämn nivå för mig, så, ny regel; låna på biblioteket först, köp sen, på rea eller liknande, om det verkligen är värt det. Och kanske någon form av en ut en in regel. OCH läs för guds skull upp böckerna jag har först. Tänk på barnen i Afrika.

2. Bokblogga mer, jag tänkte dels försöka göra tidsinställda inlägg att lägga ut under helgen, att hoppas på att jag faktiskt tar mig tid att blogga på helgen är helt enkelt att hoppas på för mycket. Och så tänkte jag, då jag har läst så pass mycket redan och inte kommer läsa om allt av detta börja göra tillbakablicks-recensioner. Böcker jag älskar och har i mina hyllor och läste innan bloggen skall alltså få sin beskärda del uppmärksamhet de också. Och absolut lära mig hur man länkar till andra bloggar sådär på sidan av bloggen som många andra har det, jag kan inte för mitt liv förstå hur man får till det. Har försökt otaliga gånger. Försöka införa något form av veckoinlägg också. Typ… barnboksonsdag eller omslagssöndag. Ah ni fattar.

3. Okej. Detta. Tar. Emot. Men. Jag tänkte läsa självhjälpsböcker. De mest tabubelagda böckerna jag kan tänka mig. Mest för att mamma är samtalsterapeut och har bokhyllor fyllda och jag föraktar dem alla. Men! Jag tänkte försöka hitta de roligare, gömda/glömda guldkornen. Inte de om hur man tar sig upp ur dyn eller hur man kommer över skilsmässa. Jag vill ha Zombie Survival Guide fast verkligare om ni förstår. Jag köpte för något år sedan What would Audrey do? och jag tänker att den kan vara sådan. Bubbly on Your Budget är väl inte direkt självhjälp, men vi kan kalla kategorin utvecklande istället då, och den kanske kan vara något. Nåja. Vi får verkligen se hur det går med denna.

0 thoughts on “Promises and pie crusts are made to be broken.

 1. För att länka så klickar du bara på länkar inne i wordpress, i vänsterspalten där det står adminpanel m.m. och skriver in länkadresserna och bloggnamnet. Sen tar du den widget som heter länkar och lägger in i din sidebar så syns de också! Själv vill jag lära mig hur man länkar så att de senaste inläggen från varje blogg syns…

 2. Zombie survival guide är sjukt bra. Bubbly on your budget låter också intressant, bara det inte innebär att man måste fara till Jysk och Rusta och lida… 😛

  1. Jag gillar rusta! Fast frågan är om det verkligen blir billigare för man köper ju bara sådant man inte behöver där. Men nej jag tror inte man behöver det, den är skriven på 30/40talet någon gång och hon har även skrivit en bok som heter Live Alone And Like it, kändes dock lite väl för att länka till den.

 3. Låter som bra mål =)

  Köpstop borde jag själv ha men gör mig deprimerad, köpa nya böcker är ju så himla skoj. Så den passar jag på tills jag känner att det gått över styr :P.

  Veckoinlägg med nått tema är alltid skoj så det ser jag fram emot. Ska även bli kul att får höra om ”självhjälps”-böckerna ^^

  1. Köpstopp gör mig också gruvligt deprimerad. Men något riktigt har jag ju inte varit dum nog att ge mig själv.
   Vad roligt, jag började med Da-Capo onsdagsnu i veckan och det skall jag fortsätta med!
   Självhjälpsböckerna… jag vet inte riktigt vad jag tänkte där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *