Lag #1. En robot får aldrig skada en människa eller, genom att inte ingripa, tillåta att en människa kommer till skada.

Lag #1. En robot får aldrig skada en människa eller, genom att inte ingripa, tillåta att en människa kommer till skada.

Jag tittar på I, Robot och vet att den bygger, om än väldigt löst, på Isaac Asimov novellsamling med samma namn. Då jag inte har så jag kollade upp om den fanns för försäljning nu för tiden och det gör den. Och med tanke på min stundande födelsedag ångrar jag att jag inte har önskat mig den. Så därför kommer nu en top tio bokrelaterat önskelista, med de saker jag dumt nog inte önskade mig.

Så först, Jag, Robot. Förträffligt bra pris dessutom, 35 kronor för en sådan klassiker.

Flatland av Edwin A. Abbot har Bakhåll gett ut på svenska för flera år sedan utan att jag märkt det, men tack och lov finns den fortfarande att köpa! Dock hittade jag ingen stor bild av den utgåvan så denna fick duga.

Den åh! så vacker inbundna, och tyvärr svinigt dyra Penguin utgåvan av Brideshead Revisited. Den ser ut att vara mjuk och underbar och när jag har 545 kronor över skall den bli min!

The Heroine’s Bookshelf. Säger rätt så mycket sig själv, man vill alltid vara hjältinnan och bokhyllor skall fyllas, och blir man ett år äldre är det alltid bra att få lite livslärdommar.

Keep calm… och Now panic… är två citatböcker, en för varje tillfälle. Och de är otroligt snygga.

Zombies vs. Unicorns tolv (?) noveller om antingen zombier eller enhörningar i en samling på 415 sidor går ju inte att inte önska sig.

The 21 Ballons, tydligen en redig fantasy/barnboksklassiker som gått mig förbi men detta omslag fångade mig för ett tag sedan och jag förstår faktiskt inte varför jag inte redan har köpt den.

Light boxes, fantastiskt omslag även här och i den lilla texten som finns på adlibris lyder andra meningen såhär; It has been winter for more than three hundred days, och efter den vinter vi alla haft i år tror jag att detta måste läsas. Jag ville inte läsa vidare efter det där men det verkade lovande nog för mig.

Att jag inte önskat mig We’ll always have Paris är skrämmande och får mig att inse att det nog är något fel på mig. Jag som älskar Bradbury. Skämmas får jag göra.

Och till sist en Reading journal. Jag tycker det är svårt att hitta någon som är riktigt bra. Men denna kanske.

Där har vi dem. Tio önskningar jag inte önskade mig. Och ångrar.

0 thoughts on “Lag #1. En robot får aldrig skada en människa eller, genom att inte ingripa, tillåta att en människa kommer till skada.

  1. Den där med zombie vs unicorns verkar riktigt fräck och reading journal är inte heller så dum. Jag säger som hon den där tanten med toffsarna på tv: Mums!

    1. Ja jag tycker också det! När jag först hittade den trodde jag av någon anledning att det skulle vara någon tunn liten sak men alla de där 400+sidorna måste ju innehålla något bra! Det tråkiga med reading journalen är ju däremot att man inte får se hur den är uppställd inuti vilket nästan är viktigare än omslaget även om det var ovanligt fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *