”Jag tröttnade på Guds avsikter för evigheter sedan.”

”Jag tröttnade på Guds avsikter för evigheter sedan.”

Författare: Danielle Trussoni

Titel: Angelologi – Änglarnas tecken

Serie: Angelologi #1

Förlag: Damm

Utgivningsår: 2010

Sidantal: 479

Betyg: 1/5

Recensions-ex: Ja

Syster Evangeline har bott bland nunnorna i ett kloster strax utanför New York sedan hon var tolv år. En dag när hon utför sina sysslor i klostrets bibliotek får hon ett brev som kommer att förändra hennes liv.

Brevet är från en man som vill veta mer om en brevväxling från 1940-talet mellan den dåvarande abbedissan på klostret och den berömda Abigail Rockefeller. Evangeline börjar undersöka breven och upptäcker något ofattbart. I över tusen år har det pågått ett krig mellan ett samfund av angelologer (personer som forskar om änglar) och ättlingarna till fallna änglar som en gång i tiden fått barn med människorna.

Dessa halvänglar är grymma varelser som lever mitt ibland oss. Evangeline inser att hennes föräldrar varit en del av motståndsrörelsen mot dem och att det nu är hennes tur att fortsätta kampen för mänskligheten.

Samtidigt omringas klostret av ett stort antal hotfulla bevingade varelser. Kan Evangeline undkomma dem och med hjälp av de ledtrådar som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden?

Denna bok har många tyckt fruktansvärt mycket om och jag antar att de som gjorde det även gillade Da Vinci-koden. Jag gillade tyvärr ingen av dem. Till att börja med tar det flera sidor, hundratals innan det faktiskt händer något. Det lunkar på otroligt långsamt och även om vi är nära karaktärerna kan åtminstone inte jag relatera till någon av dem, allra minst Evangeline, som jag för övrigt tycker har ett plågsamt träffande namn, det måste väl ändå finnas någon form av gräns?

Jag må också dels ha förväntat mig för mycket, och varit i villfarelse av vad jag faktiskt tycker om. Inte gillar jag änglar eller författare som liknas vid Dan Brown inte. Det vet jag ju, allt för ofta har jag fått undra hur jag tänkte sedan jag började bokblogga tyvärr. Men jag antar att det blir mer blandat då också. Hur som helst, det är en lång bok och visst, ibland blir det tidvis lite spännande, men ärligt talat tycker jag verkligen att ingenting händer. Jag tycker att språket är platt och jag blir aldrig medryckt eller hänförd. Större delen av boken tar fruktansvärt lång tid att ta sig igenom, jag har faktiskt haft den på gång i månader och behövt pausa emellan. Långa beskrivningar om verkligen varenda eviga lilla detalj så att det bara blir ett enda tjörv av det hela. Och sedan kommer slutet som blir platt och fall det med.

Jag skulle inte rekommendera denna bok till någon, men jag antar att det inte gör något, för det finns det hemskt många andra som är beredda att göra.

0 thoughts on “”Jag tröttnade på Guds avsikter för evigheter sedan.”

  1. Skönt att någon annan som tycker som jag! Tråkigt det där med recensions-ex som inte är bra, känns så onödigt. Har flera till som jag måste ta mig igenom så de inte ligger kvar och skaver från 2011.

   1. Jag har en riktigt pest till rec-ex bok kvar… ”Pestens tid” 😛
    1300 sidor!!! och jag kommer INTE igenom den. Så trött på den att jag spyr 🙁 Fick den i somras men som tur var fick jag då tre böcker samtidigt och bad egentligen om en av de tre men så fick jag alla. Vilket var jättesnällt, och nu känner jag mig otacksam 😛 Men känns också inte lika viktigt att jag läste den direkt (då när jag fick flera på en gång), men nu har det gått pinsamt lång tid. De andra läste jag snabbt och skrev recensioner på men denna går inte.

    Så synd också då det är en bok som så många älskar, men jag tycker bara den har för många karaktärer och är så stöööört lång. En riktig pina 😛

    1. Haha ordvits. Jag gillart!
     Självklart var det snällt av dem att skicka med två andra böcker än den du bad om, men jag resonerar faktiskt, hur illa det än må låta, att du då inte lika tvungen att recensera den alls, eller i alla fall inte brådska med den. Speciellt inte om den inte är bra.
     De böckerna jag har kvar är också sådana som de flesta tyckt om, och jag också egentligen, men en del av dem är fakta böcker och de läser jag inte rakt av utan de får ta lite tid, och de andra kom jag halvvägs in i eller mer och sedan gick hjärtat av på mitten men nu känner jag att det är absolut dags att rensa upp och läsa klart och recensera. Skall försöka bli av med alla innan januari är över. Jag har bestämt att nu när skolan börjat igen får jag läsa vad jag vill på bussturerna men hemma skall dessa äntligen läsas ut! Så man kan beställa nya rec-ex också 😀

  1. Skönt att någon annan som tycker som jag! Tråkigt det där med recensions-ex som inte är bra, känns så onödigt. Har flera till som jag måste ta mig igenom så de inte ligger kvar och skaver från 2011.

 1. Haha ordvits. Jag gillart!
  Självklart var det snällt av dem att skicka med två andra böcker än den du bad om, men jag resonerar faktiskt, hur illa det än må låta, att du då inte lika tvungen att recensera den alls, eller i alla fall inte brådska med den. Speciellt inte om den inte är bra.
  De böckerna jag har kvar är också sådana som de flesta tyckt om, och jag också egentligen, men en del av dem är fakta böcker och de läser jag inte rakt av utan de får ta lite tid, och de andra kom jag halvvägs in i eller mer och sedan gick hjärtat av på mitten men nu känner jag att det är absolut dags att rensa upp och läsa klart och recensera. Skall försöka bli av med alla innan januari är över. Jag har bestämt att nu när skolan börjat igen får jag läsa vad jag vill på bussturerna men hemma skall dessa äntligen läsas ut! Så man kan beställa nya rec-ex också 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *