I min brevlåda.

I min brevlåda.

Det var flera dagar sedan nu, jag vet. Men vet ni vad? Jag har fått praktikplats på Kalla Kulor förlag, fantastiskt roligt! Så där har jag varit i lite mer än två veckor nu och det är verkligen jätteroligt! Men det blir tidiga mornar och sena kvällar, och fortfarande inget internet hemma. Idag är jag dock sjuk och har placerat mig i mammas soffa och medan jag gör lite hemifrån arbete tänkte jag visa de senaste böckerna som hittat hem till mig, köpstopp till trots. Det är faktiskt sjukt många så vi börjar direkt.

DSC03450

För ett tag sedan hittade jag denna, Om inte nu så när, på loppis för en femma. Och jag har blandade känslor för Thors böcker, En ö i havet-serien älskade jag för flera år sedan, men när jag läste Fyren och stjärnorna för ett tag sedan var jag inte imponerad. Dock verkar denna vara riktigt bra sommarläsning.

DSC03451

Min samling med Syskonen Baudelaires olycksaliga liv-böcker har fyllts på ytterligare, nu saknar jag bara del 7, 8 och 11.

DSC03453

Goda omen hade jag för flera år sedan, men jag vet inte vart den tagit vägen, så nu är den fyndad på loppis och min igen. Dark places skall ju vara obehaglig, men alla verkar ju älska den, så en dag kanske jag törs. Och när de kostade fem kronor även dessa är det inget att knussla om.

DSC03455

Bredvid min praktikplats finns det ett Röda korset vilket alltid visar sig vara ett fyndställe. Alla pocket fem kronor. Så när jag hittade Taken at Dusk, Awake at Dawn och Born at Midnight slog jag till direkt trots att jag inte vet något om dem förutom bra betyg på goodreads. Verkar vara helt olästa alla tre dessutom!

DSC03456

På samma ställe hittade jag även Evermore som jag kanske inte är jättetaggad på, men jag är villig att ge den en chans.

DSC03457

Och tillsist hittade jag även Skinned där. Jag hoppas verkligen inte den påminner allt för mycket om Uglies-serien som jag direkt tänkte på, och inte tyckte om, men åter igen, fem kronor.

DSC03458

Häromdagen kom den otroligt efterlängtade Den mörka staden, jag har väntat och hoppats och längtat hur länge som helst känns det som. Nu börjar jag undra om jag skall läsa om del ett och två innan för att optimera upplevelsen, vad tycker ni?

hemlosen_bok_om_alexia_tarabotti-carriger_gail-21664672-558092216-frntl

Även Hemlös har jag väntat på hur länge som helst, och igår kom den äntligen, dock efter att jag fotat allt annat såklart. Jag började läsa mangan för del två men slutade för att det skulle vara så hemskt när den var över, men nu kan jag läsa klart den när jag äntligen har del tre att frossa i. Tack Styxx för båda!

DSC03459

Häromdagen damp även Kretsen oväntat ned i brevlådan. Jag har tidigare läst Stiefvaters Mercy Falls serie och tyckte den var ojämn, men trevlig. Så det ska bli roligt att se vad detta kan bli.

radda_mig_inte-mafi_tahereh-21592914-3002387577-frntl

Även Rädda mig inte kom farandes, mycket efterlängtad. Den har jag redan läst ut, men recensionsdagen är några veckor fram så jag får hålla ut. Tack B.Wahlströms för båda!

DSC03460

För en vecka sedan var jag på ungdomsboksfrukost hos Rabén och Sjögren, vilket kan vara bland det trevligaste som finns, författare som pratar om sina böcker och kaffet är gott. En goodiebag fick man även och där låg bland annat Barnkolonin, författaren talade så fint om den så att jag blev riktigt sugen.

DSC03467

Även en okorrigerad utgåva av Den femte vågen låg däri, och jag är hemskt taggad, den har inte ens kommit ut på engelska ännu och är sjukt hypad och verkar riktigt, riktigt bra. Tack Rabén och Sjögren!

DSC03463Min samling med lila Fenix böcker har också utökats, som synes har de dock bytt format… Av någon anledning är de tre senaste böckerna en knapp halv centimeter kortare… Happ…

DSC03461

Detta kanske ni har sett på min instagram redan, men jag slog till och köpte en Stringhylla tillslut, jag hade fått en 20% kupong på valfri vara på Åhlens så det kändes som att det var dags. Där finns nu mina nyaste, eller nyligen utlästa böcker. Vintageparty fick jag från Norstedts för ett tag sedan, recension kommer. Jag, En ligger där uppe och skvalpar och väntar på recension, Hemligheternas rike är jag också hemskt taggad på, 1Q84 del ett och del två fick jag av mamma i påskpresent, skall läsas när jag fått tag på del tre. Barnmorskan i East End kom också för ett tag sedan, så jag har sannerligen gott om läsbart nu för tiden.

Har ni läst någon av böckerna eller vilka vill ni helst läsa?

0 thoughts on “I min brevlåda.

  1. Kan meddela att del 7 av Syskonen är den som är absolut svårast att hitta. Tog mig flera månader av intensivt letande. Till slut hittade jag den – på Akademibokhandeln i Skrapan, haha. Men lycka till!

    1. Åååh himla otur!!! Men jag ska hitta den till slut! Dessvärre behöver jag möjligen hitta en ny tretton också, den var klottrad i och en sida var lite trasig, vet inte om jag kan leva med det!

  2. Jag har del sju avbaudelaire och har tänkt göra mig av med den på något sätt. Vill du ha den? Den är i fint skick, endast läst en gång. Om du har någon bok du vill bli av med som intresserar mig kan vi göra ett byte, annars får du den.

    1. Jaaa jag vet! Visserligen har jag tänkt att ha dessa böcker i sommarstugan där bokhyllan bara är liten och det inte är lika noga, men det vet ju verkligen inte dom. Bredden verkar dessutom vara likadan, så det är bara de där förjordade millimetrarna på höjden som förstör allt. Och såklart är det dem som syns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *