Don’t let those bastards reel you in.

Don’t let those bastards reel you in.

  
En sak som jag kanske är sist med att älska är att en som premium på spotify varje måndag får en ny spellista. Den är 30 låtar lång och genereras på vad en lyssnat på samt vad som finns i ens spellistor sen tidigare. Så himla fint. För mig har den varit perfekt för att återupptäcka musik. Jag lyssnar främst på pop, rock, soul, punk och new wave från 60-talet till slutet av 80-talet och sedan en hel massa svenskt av band som hade sitt genomslag på 00-talet, så min musiksmak har inte direkt förändrats nämnvärt på 15 år. Däremot har ju hur jag lyssnar på musik verkligen gjort det. Vinylerna har visserligen alltid varit en stor del av mitt lyssnande och är det fortfarande, men innan var det cd-skivor, kasettband, nedladdningar från kazaa och jag hängde massor på last.fm som genererade fram människor med matchande musiksmak, dem kunde en byta mp3-filer med över MSN. Så nu när spotify och youtube finns med all musik inom en sökning är det så svårt att minnas vad en älskade och vad en ska söka på.
Igår var det måndag och en ny lista kom, fylld med massa sönderälskat och en del nytt. 

Som Olle Nyman – Don’t let those bastards reel you in som jag lyssnade på när jag var 20 och ingenting hände trots att mormor sagt att allt går utför efter 21. (Det var inte sant, men det visste jag inte då.)

Där fanns Kristoffer Åströms All lovers hell och jag kan inte minnas ett liv utan denna låt. Samma med hans Poor young mans heart som var det mest hjärtskärande jag visste, och som jag spelat om och om igen på piano när hjärtat värkt.

Och där var Heartbeats i original med The Knife. Och den är fortfarande så otroligt bra.

Och det känns så fint att få ett fönster tillbaka till tonåren och sitta här och veta att allting ordnar sig och blir ganska bra faktiskt. Och det gör mig också sugen på att köpa pins till alla favoritband, se Timo Räisänen på Kafé 44 för tusende gången och ha bilddagboken och sockerdricka som sociala medier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *