Dödliga synder.

Dödliga synder.

GullMiriam har översatt en bokenkät, The 7 deadly sins of reading, och jag vill såklart vara med och svara och ha mig!

1. Girighet. Vilken är din dyraste bok? Vilken är din billigaste bok?

Jag köper ju verkligen sällan riktigt dyra böcker. Blir mest second hand för någon tia eller femma eller ibland, om turen verkligen vill, fynd för en krona. Den dyraste kan jag knappt minnas, vet att jag förut svarade mitt vampyrlexikon på samma fråga, som rörde sig omkring 300 kronor. Nu kostar den dock bara 200.

Den dyraste boken på min önskelista är dock The Oxford Handbook of Children’s Literature som kostar knappa 1040 kr på adlibris. Hojhoj. Kommer nog inte införskaffas den närmsta tiden…

2. Vrede. Vilken författare har du en kärlek/hat-relation med?

Paulo Coelho. Jag hatar. Hatar! Honom. Det finns ingen kärlek där. Bara mycket irritation, ilska och förakt.

3. Frosseri. Vilken bok har du slukat om och om igen utan någon skam över huvud taget?

Harry Potter böckerna har jag läst alla oräkneliga gånger. Och Peter Pan och Wendy. Många bilderböcker har jag givetvis läst om fler gånger. Och Mumin-sviten.

4. Lättja. Vilken bok har du struntat i att läsa klart på grund av lathet?

Även jag har varit kontinuerligt dålig på att läsa kurlitteratur. Faktaböckerna alltså. Annars vet jag egentligen inte om det har handlat om ren och skär lathet, snarare ointresse eller tidsbrist tyvärr.

5. Högmod. Vilken bok pratar du ofta om för att framstå som en intellektuell läsare?

Ojoj. Det kan jag inte påstå att jag någonsin gör, eller? Nej. Jag antar att jag skulle det men jag vet inte, läsa gör jag väl för att det skall vara roligt för mig inte för att jag skall framstå på något vis? Nä, det får vara.

6. Lust. Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiva för en manlig eller kvinnlig karaktär?

Humor, gärna torr sådan, sarkastisk. Och att de är gladlynta rackare som gärna driver och ställer till det, och att de står för vad de tror på. Tänk VA Dimitri korsat med tvillingarna Weasley för den ultimata karlen.

7. Avund. Vilken bok skulle du helst få som present?

Många, många, många. Mina senaste inlägg har ju i princip handlat om endast det så jag lämnar blankt här.

0 thoughts on “Dödliga synder.

    1. Eller hur?! Den måste vara magisk!
      Jag hatar bara hur han manglar sönder till synes bra historier med ett förfärligt språk uppbyggt av korta, taffliga meningar, överdådiga sensmoraler och jag blir bara illamående av allting. Sedan att folk har honom som favoritförfattare anser jag mer skrämmande än någonting annat. Grabbar som har tre böcker i bokhyllan, The Dirt, Alkemisten och Spelet är vidriga.

      Kul att vara med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *