Dire Straits, en bapelsinjävel, Bradbury och en minimalistisk regnbåge.

Dire Straits, en bapelsinjävel, Bradbury och en minimalistisk regnbåge.

Det är klart. För stunden i alla fall. Det tog mycket längre tid än vad jag trodde det skulle göra. Men det blir ju så när man har roligt, och då gör det ingenting att det tar tid. Jag är mycket nöjd med min hylla och föreställer mig både det ena och det andra scenariot där jag sitter och skriver den ena efter den andra prisbelönta romanen och blickar upp mot min samling Bradburyd. Eller äter en nyttig apelsin medan jag skriver en avhandling som jag får stort A och guldstjärnor på. Eller hur jag helt enkelt dricker kaffe, bloggar och läser en bok där. Nu följer en bildejakulation för jag tyckte att detta som tagit sådan tid förtjänar att uppmärksammas i media.

Hyllan har en utdragbar bänkskiva! Fruktansvärt praktiskt! Även om jag aldrig använder mig av mitt skrivbord som står tre meter diagonalt åt vänster lever jag lyckligt i föreställningen om att det kommer bli annorlunda nu.

Olika böcker om att skriva så som Skriv om och om igen, Nya författarskolan, Skriv! och Att läsa och skriva. En kassaapparat agerar ledigt bokstöd och skrivboken med blogg idéer synes också på bild.

Pennor och gem i muminmuggar och en nr. 2 av tidningen Skriva, som jag inte hunnit läsa ännu, stor trivs de med.

LP-spelaren som för tillfället spelar Dire Straits Tunnel of Love, skräck, zombier, enhörningar, apelsin och alla mina nio Bradbury böcker. Jag tänker mig att de skall bli tvåsiffriga i antalet i år.

Jag kunde inte låta bli, då jag förut hade alla mina böcker färgkoordinerade men inte kunde hålla efter det när jag köpte nya böcker, så jag valde ut två av varje färg och gjorde det i liten skala. Sedan två smyckeskrinslådor. Harry Potter-grejen är nämligen en plåtlåta som ser bara ser ut som en bok, himla fiffigt, ingen som snor mina diamanter.

Några böcker som jag inbillar mig tycker väldigt mycket om just varandra men som inte kommer överens med de övriga böckerna jag äger. Dom lever nu i exil här, drogar ned sig och ligger runt. Mumintrollet är uppenbarligen på kurrikurriduttöarna.

I den ena lådan göms alla sladdar, laddare, hörlurar, minneskort och liknande till mina tekniska grunkor, men i den andra har jag skrivböcker, pennor och bläck för att känna mig som Alma när hon skriver ned Emils hyss och bibliotekskort för när jag skall låna ut böcker. Givetvis med tillhörande datumstämpel.

Och sist men inte minst måste funktionaliteten bevisas en gång till för den som tvivlade, här synes bokhyllan med bänkskiva infälld och med pall ihopfälld, smidigt och bra när man snabbt vill att det skall se prydligt ut när grabbar eller andra man vill imponera på kommer på besök. Eller komma åt LP-skivorna som döljer sig i underskåpet.

(För övrigt, försök att bortse från de fruktansvärda, aprikosa tapeterna med franska, oläsbara citat och bård. Hyr man i andra hand är det tydligen inte uppskattat att tapetsera om.)

0 thoughts on “Dire Straits, en bapelsinjävel, Bradbury och en minimalistisk regnbåge.

 1. Sjukt mysigt ställe! 😀 Jag älskar också att småfixa och sortera saker så jag vet exakt vart jag har det när jag ska sätta mig och skriva.. 🙂
  Men VART har du fått tag på ”skriva”?! Jag vill ha den, men har inte pengar till en prenumeration, men den går ju inte att köpa någonstans!! :O

  1. Eller hur, allt skall vara fixat och donat! I alla fall inledningsvis!
   Tidningen fick jag tag på på en stor Ica butik där jag bor men jag skulle tro att pressbyrån har eller kan beställa hem annars!

 2. Alltså, kvinna, jag ÄLSKAR din blogg. Blir lika inspirerad och lässugen varje gång jag kollar in och nu har jag inte haft tid att läsa bloggar på flera dagar och så fanns det massa nytt här. Gud vilket fint skrivbord och vad härligt med en knarkhörna och en bradburyhörna (litteraturmässigt alltså…). Jag ska snart få fyra nya hyllor så att det blir en hel bokhyllevägg här i ettan, det ser jag fram emot. Just nu ligger det nämligen böcker ÖVERALLT och det är inte så kul ändå.

  1. Åh, generad människa som läser detta, tack så mycket! Haha ja knarkarkvarten stortrivs, de har inte bråkat något alls med de andra böckerna sedan de fick kila stadigt. Du måste visa bilder då! Älskar nya hyllor!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *