”Deras liv var en enda stor erotisk fest.”

”Deras liv var en enda stor erotisk fest.”

20120119-162007.jpg
Struntar just nu i allt vad kurslitteratur heter och läser om en av mina favoriter, Turkisk konfekt av Jan Wolkers. När en bok har citat som detta:

Hur länge jag satt kvar där, trollbunden av denna kära skapelse, kan jag inte säga. Jag såg ljusen slockna ett efter ett. Ibland fräste det till när dom sista stearinresterna tillsammans med den brinnande veken sjönk ner genom flaskhalsen och hamnade i bottensatsen. Och jag hörde fåglarnas vanvettiga sång och duvornas kurrande och brummande långt innan det blev ljust. Och när det blivit ljust vaknade hon av morgonkölden. Jag kröp ned hos henne, bredde lakanet luftigt över oss, och då började natten för oss.

Kan jag bara undra hur en nytryckning inte kan vara på gång? Så fort jag hittar denna bok en gång till tänker jag lotta ut den!

2 thoughts on “”Deras liv var en enda stor erotisk fest.”

  1. Jag tror min mor har den här boken i sin hylla, får ta en tur till barndomshemmet och kolla! Varför är den din favorit? Förutom citatet…

    1. Gör det!
      För trots att det är mycket sex och så vidare, så är det en otroligt hjärtskärande historia med extrem förtvivlan. Det är inte så rosigt och glatt och förljuget, han lyfter upp allt det underbara i deras förhållande men även det nattsvarta. Jag vet inte hur jag bäst skall förklara det men den känns verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *