”Den hemliga läran om trolleri”

”Den hemliga läran om trolleri”

Image

Titel: Illusionologi

Författare: Albert D. Schafer

Förlag: B. Wahlströms

Sidantal: 28

Utgivningsår: 2012

Recensions-ex: Ja

Betyg: 4/5

Vill du förbluffa, förvåna och förundra dina vänner? Få dem att tro att du kan läsa deras tankar och få föremål att försvinna? Då är Illusionologi rätt bok för dig!

Nyligen hittades de häpnadsväckande anteckningarna efter den sedan 1915 försvunne illusionisten Albert D. Schafer. Han avslöjar här några av världens främsta magikers och illusionisters välbevarade hemligheter. Över 25 trolleritrick förklaras med enkla steg-för-steg-instruktioner. Du lär dig snabbt att behärska klassiska trick som Det magiska myntet, Mysteriet med de nio korten och Bägarspelet.

Jag har alltid älskar hela Ologi-serien, ända sedan starten med vad jag tror var Drakologi eller Magikologi. Hur som helst roar denna typ av böcker mig mycket, det är flikar, saker att känna på, kort att leka med, små magiska ting och så vidare. Det bästa jag kan likna det vid är ungefär att snubbla över Harry Potters skolböcker.

Formeln för dessa böcker är relativt liknande hela serien igenom, ett antal dokument har hittats, eller en övergiven dagbok har tagit sig upp till ytan, som tillsammans med all denna fakta blandas till en fantastisk upplevelse som säkert skulle ha roat mig till läsning om jag någon gång inte hade varit motsträvig. Ser man till denna bok särskilt måste jag dessutom tillägga att det är ju så att säga den ”verkligaste”, Drakologi må roa otroligt men hur gärna jag än vill eller följer Ernest Drakes anvisningar kommer jag tyvärr inte hitta någon drake. I Illusionologi kan jag faktiskt lära mig tricks, om jag hade tålamodet nog, att imponera ungarna på gården med. Jag nöjer mig med historien och den spännande faktan, men det är inte illa det heller. Och att boken sedvanligt är ofantligt tjusig skadar ju inte heller.

Image

Jag hade tänkt recensera alla mina Ologi-böcker om någon är intresserad, så vad säger ni? Ja eller nej?

0 thoughts on “”Den hemliga läran om trolleri”

    1. Drakologi är ju för mig en klassiker, men Magikologi är fantastisk den med. På senare år har även Alienologi kommit och Vampyrologi, båda mycket fina! Recenserar dem efter hand så ser du säkert vilken du är mest sugen på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *