Da Capo-onsdag: Girlfriend In A Coma.

Da Capo-onsdag: Girlfriend In A Coma.

Nej jag är varken sjuk eller bortrest eller liknande. Men däremot är det hemtenta tider, alltså stänga in sig på sitt rum och vara osocial och inte träffa någon och inte frestas av allt internet har att erbjuda.

Så med det sagt, först och främst som det gamla Smiths fan jag är älskar jag givetvis titeln. Men det är en smått fantastisk bok också även om jag såhär i efterhand inte kan minnas huruvida språket var bra även det men jag vet att jag gillade handlingen även om den stundtals kunde vara mörk, hopplös och hemsk. Men det är ju de bästa av böckerna ibland. Den finns tyvärr inte på svenska längre, jag har själv hittat min ljusblåa månpocket, med tveksamt omslag, på loppis men den finns i detta utförande, bland annat, från adlibris. Vilket ju kan vara trevligt för det verkar vara en omslagsserie. Coupland har skrivit en uppsjö av böcker men detta är den enda jag har läst än så länge men fler lär det bli!

Så här beskrivs boken på goodreads, mitt minne sviktar lite så jag prövar mig inte på att skriva en själv;

After making love for the first time, high school senior Karen Ann McNeil confides to her boyfriend Richard of the dark visions she’s been recently suffering. It’s only a few hours later on that snowy Friday night in 1979 that she descends into a coma. Nine months later she gives birth to a daughter, Megan, her child by Richard, the protagonist of this disturbingly funny novel.

Karen remains comatose for the next seventeen years. Richard and her circle of friends reside in an emotional purgatory throughout the next two decades; passing through careers as models, film special effects technicians, doctors, and demolition experts, before finally being reunited on a conspiracy-driven supernatural television series.

Upon Karen’s reawakening, life grows as surreal as their television show. With apocalyptic events occurring, Karen, Richard, and their friends explore the essential mysteries of life, faith, decency, and existence. Amid the world’s rubble they attempt to restore their own humanity.

3 thoughts on “Da Capo-onsdag: Girlfriend In A Coma.

  1. Åh, tack för påminnelsen om denna bok! Jag läste den för många år sedan och gillade den väldigt mycket. Blir sugen på att läsa om den faktiskt.

    1. Hallå! Nu inser jag ju att jag minsann också läst Hej Nostradamus, fast för en herrans många år sedan, men jag minns den som bra, antagligen dags för en omläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *