Da Capo-onsdag: Breakfast at Tiffanys

Da Capo-onsdag: Breakfast at Tiffanys

Ja jag vet, vi pratade om den rätt nyligen när det var dags för F, men åh, det är ju en så bra bok att man egentligen borde tala om den varje dag. Egentligen skall den väl kallas långnovell eller kortroman eller novellsamling om man tänker på de övriga två också men egentligen spelar det ingen roll vad den kallas för den är lika bra oavsett. Skriven av Truman Capote och kom ut redan 1958. Filmen må vara bra men boken är som vanligt ack så mycket bättre.

Annat som också är bra är de två olika filmerna om själva Capote, Infamous och Capote, den senare med Philip Seymore Hoffman som aldrig gör en besviken. Jag tror för övrigt att han kunde ha blivit en stålande Professor Moody. Hur som helst, sidospår åt sidan, läs boken!

0 thoughts on “Da Capo-onsdag: Breakfast at Tiffanys

  1. Älskar den! Denna fantastiska roman tog mig ur littvet-hangovern som för min del varade i två år (!) och innebar att jag inte läste en enda bok under åren efter att jag läst litteraturvetenskap. Men, så, Breakfast at Tiffany’s och sedan var allt gott igen.

    1. Åh ush vad jag känner igen den känslan, min varade dock bara i ett halvår ungefär och det var Död tills mörkret faller som tog mig igenom den, kanske inte lika kvalitativt, men det funkade 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *