Bokbloggsjerka.

Bokbloggsjerka.

Jag tänkte vara med på Annikas bokbloggsjenka denna vecka, har missat flera i rad men nu fastnade jag verkligen för frågan; Om du fick möjligheten att sätta ihop en resa som skulle gå i litteraturens tecken, vart skulle den gå och varför? Jag hatar ju att begränsa mig så jag väljer flera olika, och dessutom riktigt fiktiva platser, anledningen till att jag vill åka dit är den hopplöst enkla att jag aldrig kommer kunna. Nåväl, här är några:

J.R.R. Tolkiens Midgård, och då främst Fylke där hoberna dricker öl och dricker gott.

Landet Oz, Frank L. Baums alltså, och helst Smaragdstaden i all sin glans, dock verkar det vara rätt lätt att gå omkring i Oz så tar man en heldag eller två kanske man får se det mesta.

J.M. Barries Landet Ingenstans med Peter Pan, Kapten Krok, mordiska pirater och dansande Indianer.

Att åka till C.S. Lewis Narnia skulle jag heller inte tacka nej till. Aslan verkar så hemskt go och jag skulle till och med tänka mig att dricka te med Mr Tumnus trots att jag inte är en tedrickare.

Gotham City, Batsmans hemkvarter alltså, skapad av Bob Kane, trots att det verkar vara en allt annat en lycklig stad skulle jag vilja turista där.

Och sist men inte minst alla ställen från J.K. Rowlings Harry Potter värld. Hogwarts, Diagongränden, Hogsmeade och så vidare. Drömmen.

0 thoughts on “Bokbloggsjerka.

  1. Jag skulle också gärna vilja följa med till Harry Potter land. Allra helst skulle jag vilja prova på att spela Quiddisch (eller hur det nu stavas) 🙂

    1. Åh jag vill också pröva det. Dock känner jag att jag antagligen skulle vara förskräcklig på det tyvärr. Att hänga i Godisbaronen och dricka eldwhiskey däremot skulle jag antagligen vara lysande på! Åh… nu blev jag lite ledsen när jag kom på att det är omöjligt. Typiskt.

  2. Följer gärna med till Harry Potter land 🙂
    Tolkien-resan låter inte helt tokig den heller 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *