All things must pass.

All things must pass.

Det har varit några dagar av gråt i halsen och mycket kaffedrickande och liggande i högar, vän på vän som ett jenga-spel. Men jag antar att det är så man tar sig igenom saker. Men allt annat rullar vidare och pågår vare sig man vill det eller inte. Och i dessa ensamma stunder som nu, utan varken kaffe eller vänner, har jag spelat monotona dataspel och tänkt på annat. Men det har inte räckt. Så jag tänkte prova att blogga, något lite mer kreativt. Innan ni läser vidare vill jag passa på att slå ett slag för George Harrisons skiva All things must pass, så att rubriken inte verkar helt i onödan. Titelspåret är fantastiskt och skivan funkar bevisligen, av mig personligen bevisat, lika bra att skriva uppsats till som att ha mitt i sorgen.

Nåväl. Igår måste det ha varit, när jag äntligen tog mig till brevlådan, väntade tre avi:er och det var bara att snörvlande ta sig till mina utlämningsställen. Jag tänkte vi kunde titta på vad jag fick för paket.

Först kom två recensions-ex i var sitt paket, Repetitionen av Eleanor Catton från W&W som The New York Times hyllar på framsidan med ”…den här unga författarinnan är häpnadsväckande begåvad och hennes språk överglänser det mesta”, mycket lovande tror jag. Häxmästaren av Peter Bergting från Semic, en fantasy som jag tror kan vara fantastisk. Peter är en gammal rollspelsskrivare och vi vet ju alla hur bra det är att vara det. Tänk bara på Anders Fagers Svenska Kulter, han med brukade skriva rollspel.

Sedan var det mitt bokpaket från Adlibris. Ingen hör hemma här mer än du av Miranda July från Alfabeta. Små kärleksnoveller som hyllats sen den utkom 2008 på svenska. Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger från Bonnier Pocket som jag inte har läst än men jag tyckte dels så mycket om Guldsmedens hemlighet som också handlar om tidsresor och kärlek och dels har jag de senaste månaderna utvecklat ett stort intresse för fiktiv vetenskap, främst då teleportering, men även tidresor är något jag väntar med spänning på.

Från Adlibris kom även en födelsedagspresent och ja jag visar den på bild, men det är bara för att ingen av mina verkliga livet vänner vet om att jag bloggar. Denna skall en karl få när han kommer hem och har fyllt år, eftersom, trots ivrigt önskande och konspirerande, finns det som sagt inga möjligheter att teleportera sig. Hur som helst, det är Gangsta rap coloring book av Aye Jay från Last Gasp, helt enkelt en målarbok där man får färglägga olika rapstjärnor. För er som tvivlar på att detta blir en bra födelsedagsspesent kan jag meddela att jag delar till viss del era tvivel och har därför också köpt några klassiker på lp. Det borde ju alla tycka om.

Intet av Jane Teller från En bok för alla som på framsidan av Plaza kvinna beskrivs som ”En modern Flugornas herre”, jag hoppas Plaza kvinna har fel för jag hatar Flugornas herre men på baksidan verkade Intet riktigt bra, gav mig inga Golding associationer alls tack och lov. Och sist men inte minst, Light Boxes av Shane Jones från Penguin som jag har skrivit lite om förut, men titta! Den är jätteliten och fin.

Jag försökte börja läsa den i natt men tog mig bara igenom några sidor innan jag inte kunde koncentrera mig mer. Men citatet han inleder med tyckte jag direkt om.

Första egentliga sidan, stor text där. Det tycks vara en mycket grafiskt uttänkt bok.

När någon viskar något, som på dessa sidor om ni tittar noga, är texten mycket mindre. Sådana detaljer älskar jag.

Det var allt jag hade för nu. Det kändes rätt bra att blogga ändå.

0 thoughts on “All things must pass.

    1. Det tror jag säkert att den gör, tyvärr ligger en samling sega böcker före i läslistan men den kanske får hoppa upp några steg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *