En bokletares inköp.

En bokletares inköp.

Det har varit dåligt på inköps-fronten av böcker i sommar. En del science fiction för en krona styck på Röda Korset men de är packade så de struntar vi i för nu. Men annars har det ekat av icke köp. Delvis beroende på att jag varit fattigare än en kyrkoråtta men också för att jag inte riktigt hittat något jag velat ha. Nåja, förutom två riktiga fynd dock.

Först ut var denna, Ringens Brödraskap, alltså det som förr hette Sagan om ringen men som fick ny titel i och med den nya översättningen av Erik Andersson som inte kom en dag för tidigt. Mycket väl införskaffat då jag tänkte läsa om alla till hösten. Nu behöver jag bara fynda de andra nyöversättningarna med.

Och till fynden av fynd. För 6 ynka riksdaler är jag numera alldeles för stolt ägare till Bilbo En hobbits äventyr, illustrerad av Tove Jansson! Om jag inte vet fel gjordes det bara en nytryckning av denna utgåva, 1994, och det är alltså den som är min. Den är underbar. Titta här bara:

Bilderna är fantastiska och smakfullt sparsamma så det inte är sida upp och ned bilderbok. Som jag har längtat efter att få ha denna bok!

0 thoughts on “En bokletares inköp.

    1. Och nu när jag läser igenom raderna under första Bilbo-bilden så inser jag varför. Hade helt missat att det var Tove Jansson som illustrerat.

      1. Haha ja det är många som missat det märker jag, jag tycker förlagen borde göra nytryck av både denna, Alice i underlandet och Snarkjakten som hon illustrerat med. I alla fall Snarkjakten för den går inte att få tag på och jag vill ju banne mig läsa den i alla fall!

    1. Konstigt kanske men förbannat fint! Däremot är det som sagt skönt att det inte är varje uppslag utan när illustrationerna väl kommer är det väl avmätt och finstämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *