30 Days Of Books, Day 07.

30 Days Of Books, Day 07.

Jag är egentligen på universitetet nu och har lektioner hela dagen, därför har jag tidsinställt detta inlägg för jag kanske blir borta sent då jag skall umgås efter alla förläsningar.

Hur som helst. dag 07: Most underrated book.

Denna var också rätt lätt, jag tänker direkt på en av mina favorit böcker. som vad jag vet bara jag och min mamma har läst, Turkisk konfekt av Jan Wolkers. Den är ljuvlig. Sorglig och skör, erotisk och hemsk. Tyvärr är min utgåva på villovägar men här är bild på den engelska.

Jag har inte läst den på hemskt länge nu och måste verkligen kräva tillbaka den eller skaffa mig en ny. Den handlar om en karl i 20/30 års åldern som jag inte kommer ihåg vad han heter men boken är halvt självbiografisk så kanske är det Jan han kallas i boken med. Hur som helst, han är en storstilad player men faller hopplöst för Olga. De har det bra ett tag men sedan lämnar hon honom. Tack och lov för detta inläggs skulle så skrev jag av min favoritbit ut boken när jag läste den sist; (detta är när karln försöker komma över Olga genom att ligga med andra)

”Men det var nog inte det. Jag visste varken ut eller in. För jag kunde inte hitta Olga. Hos alla dessa fruntimmer från alla väderstreck som slumpen hade sopat ihop i min säng hittade jag bara en bråkdel av det jag så häftigt åtrådde, som jag vanvettigt längtade efter. Den ena hade hennes ögon (mer eller mindre förstås, annars skulle det i och för sig ha räckt), en annan hennes skinkor, hennes röst, hennes navel, hennes höfter, eller var täckt av fräknar som Fith Avenues asfalt efter en ticker tape parade, precis som min röda skatt. Men även om jag hade skaffat mig ett harem av alla små bitar från Olga hade jag inte kunnat pussla ihop hennes hela gestalt.”

Den påminner till viss del om Love Story av Erich Segal, både i format och handling, men även om jag ibland träffat någon som läst Love Story har folk aldrig, i min värld i alla fall, ens hört talas om Turkisk konfekt. Och det är så hemskt synd, för den är så fantastiskt fin.

0 thoughts on “30 Days Of Books, Day 07.

  1. Hej! Vilken mysig blogg du har. Jag märker att du gillar sci-fi, du får gärna tipsa om några bra böcker för en sci-fi-rookie som mig.

    / Bea

    1. Tack så mycket! Ja eller lite granna, jag köper mängder av dom för att de är så förbannat tjusiga men jag brukar bara läsa ett par per år. Farenheight 451 av Ray Bradbury var den första jag läste och det var en bra start tror jag. Det är lite framtidsvärd och nytt på så vis men inga robotar och så vidare. En försiktig ingång så att säga. Plus att den är fin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *