30 Days Of Books, Day 06.

30 Days Of Books, Day 06.

Okej, äntligen får jag skriva detta inlägg, för det har jag haft koll på sedan starten av detta. Så utan mer tal om annat; 06, A book that makes you sad. Detta har jag tänkte på länge, och jag tänker inte välja tillexempel Boktjuven som jag ändå grät mängder av, inte heller Hungerspelen eller Fatta eld, trots tårar där med. För egentligen gör de böckerna inte mig ledsen, ledsen. Det gör däremot Solen gyllene äpplen av Ray Bradbury.

Den har en hemskt fin dedikation, Glinda måste ju vara goda häxan fån Oz? Eller har jag missat att det finns någon annan? För Neva kan jag inte minnas nämnas i någon av böckerna Baum skrev i alla fall, kanske finns hon i någon av efterföljarna av andra författare, jag vet inte. Hur som helst fint. Och en fin Yeats vers också.

Det är en novellsamling med 20 stycken och jag klarar bara av att läsa en i taget för jag får som ett tryck över hela bröstet och känner mig nästan ensammast i hela världen. Den är helt otroligt poetiskt och fint skriven och alla gånger är den inte ens sorglig men någonting gör mig helt enkelt förbannat ledsen av den. Och ibland kan det faktiskt vara jättebra. För Solens gyllene äpplen är trots all ledsamhet förtjusande.

0 thoughts on “30 Days Of Books, Day 06.

 1. Sv; Hej, tack så jättemycket för tipset! Då ska jag kolla på biblioteket i stället. Är inte så förtjust i böcker som byter huvudkaraktär. Serien Stravaganza av Mary Hoffman ska tydligen också vara sådan. Läst de? Jag läste första boken ”maskernas stad” och älskade den, så jag vågar inte gå på tvåan ifall jag blir besviken.

  Fin blogg förresten! Ska kolla runt lite till!
  kram

  1. Jag kan gilla det ibland men i fallet med Mer än ögat ser-serien (har den ens ett serienamn?) tyckte jag inte alls att det funkade då det ändå skall centrera kring Aislinn och då tycker jag att det kan fortsätta med att hon är huvudperson.
   Nej jag har inte läst dem, men jag läste om ettan nu, den verkar ju hemskt spännande, får prova den i alla fall!
   Tack så mycket! Kram

 2. Du får en kommentar till på det här inlägget som jag verkligen tyckte om. Det låter som en väldigt vacker bok, och funderar om man ska ge den ett försök?
  Jag grät också floder till Boktjuven, fick bara lov att tillägga det.

  1. Hittar du den så köp den direkt! Min utgåva är från 1971 och jag vet inte om den har varit i tryck igen sedan dess, men egentligen är alla hans böcker, i alla fall de jag läst, förtjusande. Så nu att den fanns på engelska på adlibris; http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0380730391 i och för sig den fulaste boken jag någonsin sätt men det kan vara värt det!
   Åh Boktjuven! Jag grät en hel 9timmars bussresa igenom, jag måste ha varit den sämsta medresenären någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *